Hoe en waarom je kleding in kledingbakken moet don
kledingbak

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?



Toegestane items in de kledingcontainer van het Leger des Heils

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kledingstukken zoals broeken, truien, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen worden gedeponeerd. Ook dekens, beddengoed en handdoeken zijn welkom.

Verboden items in de kledingcontainer van het Leger des Heils

Niet toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren zijn kapotte of vuile kledingstukken, schoenen zonder bijpassend paar, en textielafval zoals versleten of gescheurde textiel. Ook beddengoed met vlekken of huisraad zoals meubels en elektronica horen niet in de kledingcontainer thuis.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In kledingcontainers mogen kledingstukken worden gedeponeerd, zoals broeken, truien, shirts, jassen en schoenen. Ook accessoires zoals tassen, riemen en petten zijn toegestaan.

Niet toegestane items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte of vervuilde kleding in een kledingcontainer te deponeren. Ook beddengoed, knuffels en ander textiel zoals handdoeken horen niet thuis in een kledingcontainer.

Waar kan ik gebruikte kleding inleveren

Waar kan ik mijn tweedehands kleding inleveren?



Waar kan ik mijn tweedehands kleding inleveren?

Voor het inleveren van tweedehands kleding zijn er verschillende opties beschikbaar in Nederland. Zo kun je terecht bij kringloopwinkels, tweedehandswinkels, kledingcontainers of online platforms zoals Marktplaats en Vinted. Daarnaast organiseren sommige gemeenten ook speciale inzamelingsacties waar je je kleding kunt afgeven.

Wat zijn de mogelijkheden voor het inleveren van tweedehands kleding?

Je kunt ervoor kiezen om je kleding direct af te geven bij een kringloopwinkel of tweedehandswinkel, waar ze vaak een inzamelingspunt hebben. Ook kun je gebruik maken van kledingcontainers die verspreid zijn door het hele land. Daarnaast kun je je kleding ook online verkopen via verschillende platforms, waardoor je er nog een leuk zakcentje aan kunt verdienen. Het is belangrijk om de kleding in goede staat in te leveren, zodat het een tweede leven kan krijgen.



Meer info: Textiel overschot

Wat is niet toegestaan om in de kledingcontainer te doen?



Wat is niet toegestaan om in de kledingcontainer te doen?

In Nederland is het niet toegestaan om natte of vervuilde kleding in de kledingcontainer te deponeren. Ook schoenen zonder bijpassend paar en kapotte kledingstukken horen hier niet thuis. Daarnaast is het belangrijk om geen textielafval, zoals vloerkleden of dekbedden, in de kledingcontainer te gooien.

Wat is niet toegestaan om in de kledingcontainer te doen?

Daarnaast is het ook niet toegestaan om harde voorwerpen of afval zoals plastic zakken, speelgoed of schoenen met metalen delen in de kledingcontainer te plaatsen. Deze items kunnen de recyclingprocessen verstoren en moeten op een andere manier worden afgevoerd. Het is belangrijk om de kledingcontainer alleen te gebruiken voor schoon en herbruikbaar textiel.

Wat is niet toegestaan om in de kledingcontainer te doen